Sâmbătă și duminică, a avut loc în parcarea AFI Ploiești un eveniment baschetbalistic important, Superbet Ploiești Streetball, ultima etapă înainte de finala circuitului național Sport Arena Streetball Tour 2019.
La cele mai importante categorii, victoria a revenit echipelor Athletic Constanța – la băieți, echipa de la malul Mării avându-l pe Virgil Stănescu lider al echipei, respectiv Rapid București la categoria Open feminin.
Athletic a învins în finală pe Dinamo Știința, scor 20-18, iar legendarul baschetbalist român Virgil Stănescu a reușit o “dublă” în familie alături de fiul său, cspectacol baschet1are a devenit campion la categoria Baby cu echipa Wolf Pack.
La fete, una dintre cele mai experimentate jucătoare din România, Flori Diaconu, a fost motorul echipei Rapid București în drumul către succesul la categoria Open Feminin. Rapidistele s-au impus în finala cu Agro Squad, scor 18-16.
Diaconu și Stănescu au fost desemnați cei mai buni jucători ai turneului, cântărețul Cabron, prezent la eveniment, fiind cel care le-a înmânat premiile celor mai buni jucători.
Concursul de Streetball de la Ploiești a adunat la start peste 300 de participanți la toate categoriile de vârstă, o prezență inedită în cadrul turneului fiind naționala de baschet a Arabiei Saudite, aflată în cantonament la Ploiești. De pregătirea fizică a saudiților se ocupă, începând din această vară, Cosmin Radu, un fost participant la turneele Sport Arena Streetball.
Majoretele Ploiești Dancers și componentele Școlii de Dans Vogue au completat spectacolul, la care au asistat sute de fani.
De amintit că baschetul ”3×3” va fi disciplină olimpică, începând cu ediția Tokyo 2020!