N.D.

Deşi au fost nenumărate cazurile în care arderile necontrolate de vegetaţie căreia i s-a dat foc au avut urmări nefaste, în Prahova continuă înregistrarea de astfel de incidente.
Dovadă stă recenta statistică a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit căreia, în perioada 23 – 26 august, pompierii militari prahoveni au stins 29 incendii, dintre care 22 de vegetație uscată.
De altfel, numai ieri au fost anunţate intervenţii pentru stingerea ingendiilor de vegetaţie în comunele Valea Călugărească, Blejoi, Floreşti şi Cocorăştii Colţ, în condiţiile în care, duminică, pompierii au fost solicitaţi la acţiuni similare şi la Urlaţi, Bucov şi Apostolache.
În acest context, având în vedere faptul că, în această perioadă, s-a înregistrat o creștere a numărului de incendii, în special pe fondul igienizărilor de sezon, ISU Prahova le reaminteşte cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 de lei.