Startul noului sezon competițional al Ligii 1 a adus câteva evenimente notabile, dacă ne referim la fotbaliştii prahoveni.
Astfel, “petrolistul” Mihai Velisar a debutat în Liga I, avantajat de regula nouă a întrecerii, potrivit căreia, din acest sezon, formațiile din prima divizie au obligativitatea să aibă în primul 11 doi jucători U21 (sunt eligibili pentru acest campionat jucătorii români născuți începând cu 1 ianuarie 1998), în timp ce pe lista marcatorilor rundei de debut am regăsit un alt ploieştean get-beget, Valentin Gheorghe semnând primul gol al Astrei în acest campionat!VelisarVelisar – jucător pe care Petrolul „nu a vrut să-l vadă”, nici campionatul trecut, când l-a trimis la Buzău, nici în acest sezon, când nu a fost măcar inclus pe lista fotbaliştilor pe care Stoican i-a luat în cantonamentul de la Braşov – a fost creditat cu 90 de minute în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaş, Eduard Iordănescu având „alt ochi” decât Stoican! Astfel, acesta a primit „botezul” primului eşalon, într-o listă de debutanţi în Liga I care-i mai cuprinde pe Cristian Costin (Voluntari), Ioan Dumiter (Sepsi), Marius Ștefănescu (Sepsi), Ovidiu Horșia (Poli Iași), Ștefan Baiaram (Craiova, cel mai tânăr dintre aceşti jucători, el fiind născut în anul 2002!), Marian Șerban (Craiova), Vasile Constantin (Craiova), Bogdan Ilie (Academica Clinceni), Andrei Cordea (Hermannstadt), Mihai Velisar (Gaz Metan), Mihai Aioanei (Chindia). În total, în această etapă au fost utilizați 37 de jucători U21, 28 dintre aceștia fiind titulari și 15 integraliști, în această ultimă categorie aflându-se şi Velisar, care a bifat 90 de minute în remiza, 2-2, dintre Gaz Metan Mediaş şi Chindia Târgovişte.
Tot în runda I a sezonului, ploieşteanul Valentin Gheorghe a marcat primul gol al Astrei, în remiza, 2-2, cu FC Botoşani, internaţionalul de tineret marcând cu capul, la finele primei reprize.
Din păcate, reprezentarea fotbalului prahovean în această primă rundă a fost modestă, în afara celor doi jucători mai sus menţionaţi, în cele 7 partide ale etapei fiind de consemnat doar o singură prezenţă “suplimentară” – tot în tricoul Astrei, unde ploieşteanul Romario Moise – şi el un produs al Centrului de Copii şi Juniori din “9 Mai” – a fost titular.
Alţi “posibili” prahoveni în primul eşalon, precum Şandru (Chindia), Şerban (Dinamo), Penescu (Botoşani), nu au fost nici măcar rezerve… Poate data viitoare! Stoicane, nu mai dai afară nimic?