V. Stoica

Primăria Azuga a demarat procedura de achiziție pentru încheierea contractului de lucrări destinate eficientizării energetice a Spitalului de Ortopedie și Traumatologie, aflat în administrarea autorității publice locale.
Lucrările, finanțate cu fonduri europene, vor costa aproximativ 5,7 milioane de lei, sursa de finanțare prin Programul Operațional Regional fiind, de fapt, singura soluție de modernizare a întregii clădiri a spitalului din Azuga.
Potrivit rezultatelor expertizei tehnice depuse la dosarul achiziției, clădirea în care funcționează singurul spital de ortopedie din județul Prahova –
construită în anul 1939 – se încadrează în clasa a III-a de risc seismic, a imobilelor care, sub efectul cutremurului de proiectare, pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante. Astfel, se impune doar refacerea în totalitate a izolațiilor termice și a finisajelor exterioare astfel încât clădirea să respecte cerințele actuale de performanță, precum și refacerea elementelor constructive de exterior pentru colectarea apelor pluviale.
Prin eficientizarea termică şi aducerea la parametrii tehnici actuali a acestei clădiri interbelice s-ar putea reduce costul energetic cu 50 – 60%.
O veste bună pentru pacienții spitalului este și că Ministerul Sănătății a alocat suma de 1,2 milioane de lei pentru achiziția de echipamente medicale, în listă fiind trecute un aparat de radiologie, o masă de operație modulară electrohidraulică, pentru ortopedie, și alte aparate destinate activității medicale specifice
spitalului.