Violeta Stoica

Într-o ședință foarte agitată, în care consilierii liberali s-au abținut la votul privind rectificarea bugetului județului Prahova, proiectul privind alocarea sumei de 4 milioane de lei pentru construirea centrului de radioterapie la Spitalul Municipal Ploiești – inițiat de către președintele CJ Prahova, Bogdan Toader – a obținut unanimitate de voturi.
Este o alocare de fonduri care salvează, la propriu, vieți, pentru că de construirea acestui laborator de radioterapie la Spitalul Schuller depinde tratarea a mii de pacienți cu afecțiuni oncologice din Prahova și din județele limitrofe Buzău și Dâmbovița.
Accesul dificil la aparatele de radioterapie din Capitală, listele de așteptare și – uneori – defectarea acestor echipamente medicale din spitalele bucureștene vor fi – în maximum doi ani – istorie pentru bolnavii de cancer din județul Prahova.
“Este o alocare de fonduri care vine în ajutorul tuturor prahovenilor, iar Consiliul Județean Prahova va mai contribui și prin alte suplimentări de sume care să fie transferate municipiului Ploiești”, a precizat șeful administrației județene, Bogdan Toader.