Academia Junior Ploieşti, prezentă atât la feminin, cât şi la masculin

Petre Apostol

De astăzi, până la finalul săptămânii, au loc meciurile din cadrul turneelor finale din Campionatele Naţionale de Handbal la categoria juniori IV. Deşi este un club recent înfiinţat – de către fostul handbalist de la Uztel şi Petrolul Teleajen, Adrian Dumitru, şi de fostul internaţional Ionuţ Georgescu, unul dintre cei mai valoroşi jucători din campionatul românesc – ACS Academia Junior Ploieşti a reuşit să se califice la turneul final atât cu echipa feminină, cât şi cu aceea masculină.

academia 2

Astfel, clasată pe locul al patrulea în grupa semifinală 2, echipa feminină de la Academia Junior va juca în Grupa C la turneul final, care se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea, în sălile „Traian” şi „Energetic”. În grupa preliminară, echipa ploieşteană va evolua în Sala „Traian”, urmând să se confrunte, în ordine, cu CSŞ Caracal (astăzi, ora 12:00), cu CSŞ Bacău (astăzi, ora 19:00) şi cu CSM VSK Miercurea Ciuc (mâine, ora 11:00).
Primele două clasate din cele patru grupe preliminare se vor califica în Grupele Principale, continuând lupta pentru medaliile naţionale, în vreme ce ultimele două clasate vor juca în Grupele Secundare, pentru stabilirea clasamentului final.
Turneul final la masculin este programat să se desfăşoare la Braşov, în sălile „D.P. Colibaşi” şi de la Şcoala 11. ACS Academia Junior Ploieşti s-a situat pe locul al doilea în grupa semifinală 2, iar la turneul final face parte din Grupa A, care se va desfăşura la Sala „D.P. Colibaşi”.
Echipa ploieşteană va juca, în ordine, cu LPS Târgu Jiu (astăzi, ora 10:00), cu CSU Suceava (astăzi, ora 17:00) şi cu Sporting Ghimbav (mâine, ora 9:00).
Sistemul de desfăşurare este similar cu acela de la feminin.

CSM Ploieşti şi CSŞ Ploieşti – calificate cu câte o echipă fiecare

La turneele finale la juniori IV s-au mai calificat încă două cluburi ploieştene, CSM Ploieşti – la feminin, iar CSŞ Ploieşti – la masculin.
Clasată pe locul al treilea în grupa semifinală 2, echipa de la CSM Ploieşti va juca în Grupa B la turneul final, în Sala „Enrgetic”, urmând să întâlnească formaţiile ACS Infinit 2013 Târgu Jiu (astăzi, ora 12:00), HC Comăneşti (astăzi, ora 19:00), Corona 2010 Braşov (mâine, ora 11:00).
De partea cealaltă, CSŞ Ploieşti – care a încheiat pe locul al treilea grupa semifinală 2 – va evolua în Grupa B, care se desfăşoară la sala de sport a Şcolii 11 din Braşov, urmând să se confrunte, în ordine, cu Şc. Gen. Nr. 7 Timişoara (astăzi, ora 12:00), cu LPS Vaslui (astăzi, ora 19:00) şi cu ACS Szejke Odorheiu Secuiesc (mâine, ora 11:00).