Ministerul Agriculturii a anunţat că, începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate – precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu -recoltează și livrează către populaţie cantități din ce în ce mai mari de pepeni, condițiile climatice din acest an asigurând producții mari și de calitate foarte bună.
De exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă. Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform unui ordin al ministrului Agriculturii și dezvoltării rurale. Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesați, mai sus este modelul de etichetă ce va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.