F .T.

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au decis condamnarea unui lector universitar de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești, acuzat de procurori că a luat bani de la unii dintre studenți pentru a le acorda note de trecere, la doi ani, nouă luni și zece zile de închisoare, cu suspendare. Sentința este definitivă, capetele de acuzare fiind luare de mită și evaziune fiscală.
În fapt, judecătorii ploieșteni au menținut, în parte, decizia instanței de fond – Tribunalul Prahova – care îl găsise vinovat pe lector de luare de mită și evaziune fiscală. Totodată, în sentința rămasă definitivă la Curtea de Apel Ploiești se menționează faptul că instanța a decis, pe lângă pedeapsa principală, și ”confiscarea de la inculpat a sumei de 8.300 lei şi a unui ceas de mână, bunuri primite de către acesta cu titlu de mită”.
Reamintim că, în urmă cu aproape patru ani, condamnatul, la vremea aceea lector la UPG Ploiești, a fost acuzat de către porocurori, în baza declarațiilor unor studenți, că a solicitat diverse sume de bani pentru a le acorda note de trecere la examene.
Fostul lector nu primea direct banii ci, conform rechizitoriului întocmit de procurori, acesta îi trimitea pe studenți la o benzinărie, pentru a cumpăra vouchere, acestea fiind ulterior înregistrate drept cheltuială în societatea sa.
Sumele percepute de către condamnat erau cuprinse între 200 şi 250 de lei.