Alina Bunghez

Orașul Comarnic a fost, la finele săptămânii trecute, gazda unei competiții importante de șah. Este vorba despre Cupa Orașului Comarnic la Șah, ediția a VII-a. Iubitorii sportului minții s-au întrecut în cadrul a două turnee, desfășurate simultan: unul de copii sub 12 ani, la care au participat nu mai puțin de 34 de elevi din județ și din țară, și un turneu open la şah rapid, al cărui invitat de onoare a fost nimeni altul decât campionul României la șah, Lucian Miron (maestru internaţional). 31 de participanți s-au întrecut la acest al doilea 7-dturneu de mare interes, printre care s-a numărat și o șahistă din Bulgaria. Ambele competiții au fost omologate de Federația Română de Şah. Concursul s-a desfăşurat la Liceul „Simion Stolnicu” din localitate, fiind organizat de Clubul Sportiv Orășenesc Comarnic, condus de Marius Cristi Popa, în colaborare cu Primăria orașului.
De la eveniment nu au lipsit cele două tinere șahiste extrem de talentate ale Comarnicului, Cătălina și Andra Popa (ambele legitimate la CS Universitar Ploieşti), dar nici edilul orașului, Sorin Popa.
La finalul celor 7 runde ale competiției, campionul țării la șah, tânărul Lucian Miron, a plecat acasă și cu Cupa orașului Comarnic, obţinând şase puncte. Poziția a II-a a podiumului a fost ocupată de Dragoș Daniel Marţian (candidat de maestru), iar pe locul al III-lea s-a situat prahoveanul Vlad Tomescu (maestru internaţional). La turneul copiilor, marele câștigător a fost Mihai Gabriel Militaru, de la CS Universitar Ploiești.
Cu această a VII-a ediție a Cupei orașului Comarnic la Șah, localitatea prahoveană, cunoscută și ca „poarta de intrare pe Valea Prahovei”, își consolidează statutul de pol competițional în domeniul „sportului minții”, grație eforturilor depuse de către cei implicați în organizarea concursului.