F.T.

La baza sportivă a Detaşamentului de Pompieri 2 Ploieşti (Bd. Petrolului nr. 59 ) se va desfășura, astăzi, începând cu ora 9, etapa a II-a, faza pe inspectorat, a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, în cadrul acestei etape participă câte un lot reprezentativ din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie pompierilor din județ.
Competiţia constă în patru probe de concurs, respectiv, „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafeta 4X100 m”, şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.
“La finalul acestei etape se va constitui lotul reprezentativ, format din cei mai buni 10 performeri ai ISU Prahova, ce va reprezenta inspectoratul la următoarea etapă ( a treia), respectiv faza zonală. Astfel de competiții se organizează în fiecare an, în perioada mai – septembrie, în patru etape: etapa I – pe subunităţi, etapa a II-a – pe inspectorate judeţene, etapa a III-a – zonală şi etapa a IV-a – finală. Obiectivul fundamental al organizării acestor concursuri vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. La această competiţie, lotului câştigător al etapei finale i se acordă cupa transmisibilă
<< Căpitan Pavel Zăgănescu>>”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Prahova.