Petre Apostol

Formată la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, de către profesoara Loredana Munteanu, jucătoarea de baschet Ioana Ghizilă şi-a trecut în palmares primul titlu naţional la senioare, alături de echipa ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la care s-a transferat din vara anului 2018.
Gruparea din Covasna a încheiat, marţi seară, finala Ligii Naţionale, învingând cu scorul de 59-56 pe CSM Satu Mare, în cel de-al cincilea meci al ultimului act din campionat, obţinând, astfel, al patrulea titlu naţional consecutiv.
Deşi nu a evoluat în playofful campionatului, din cauza unei accidentări grave suferite în Cupa României (ruptură de ligamente încrucişate), jucătoarea de 22 de ani din Ploieşti a avut o contribuţie importantă la performanţa echipei din Sfântu Gheorghe, în cadrul sezonului, fiind una dintre cele mai valoroase românce din competiţie, evoluţii care au adus-o şi în selecţionata României.
Sportiva ploieşteană a fost a 10-a în ierarhia pasatoarelor, cu o medie de 4.1 pase decisive pe meci, a 17-a marcatoare a campionatului, cu 13.6 puncte pe meci, precum şi a 18-a la eficienţă, cu un coeficient de 13.7.
De menţionat că gruparea din Covasna îşi adjudecase, luna trecută, şi Cupa României.