Petrolul pare să nu reușească refacerea diferenței de puncte față de U. Cluj și, implicit, va rata promovarea – obiectiv propus la începutul sezonului, punctele pierdute ”aiurea” în fiecare dintre cele 4 mandate de antrenor (Leo Grozavu, Octavian Grigore, Mugur Cornățeanu, Gheorghe Mulțescu) costând mult în economia sezonului. Ultimele – cele cu FC Argeș și, mai ales, Daco-Getica, pe teren propriu, respectiv eșecul de la Luceafărul Oradea, cu Mulțescu pe bancă, meciuri care, dacă ar fi avut un deznodământ favorabil, ar fi adus Liga I la Ploiești, din această vară!
Chiar dacă are partea sa de responsabilitate în aceste rezultate, antrenorul petrolist Gheorghe Mulțescu este, deja, în negocieri privind contractul său pentru sezonul viitor! „Sunt în discuţii avansate să rămân la Petrolul, indiferent de ce se întâmplă. Dacă nu mergem la baraj, reconstruim”, a declarat „Turcul” după meciul câștigat cu UTA, scor 4-2 pentru ploieșteni. Gheorghe Mulţescu mai crede și în ”minuni”, referitor la ultima șansă de a depăși pe U. Cluj!
”Noi sperăm până la capăt la locul de baraj, contează ce se va întâmpla în ultima etapă”, a spus, citat de Sport Arad, Mulţescu, tehnician care a făcut și o ”radiografie” a problemelor pe care le întâmpină. ”Meseria de antrenor este una foarte stresantă, trebuie să ai mereu medicamentele la tine. Angelo Niculescu, unul dintre cei mai mari antrenori ai noştri, spunea că meseria de antrenor este cea mai grea din lume, pentru că nu răspunzi numai de munca ta. În ecuaţie mai intervin şi jucătorii, arbitrii şi alte chestiuni adiacente pe care nu le poţi controla”.
În urma rezultatelor etapei a 37-a, penultima a sezonului, UTA a căzut pe locul 10, cu 47 de puncte, iar Petrolul se menţine pe locul 4, cu 77 de puncte, la două lungimi în urma celor de la ”U” Cluj, pe care trebuie să-i depăşească pentru a prinde barajul pentru promovare. În ultima rundă, Petrolul joacă acasă cu Academica Clinceni, în timp ce ”U” întâlneşte pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu, Petrolul având nevoie de o victorie, desigur, ”combinată” cu un rezultat de egalitate sau înfrângere a ardelenilor.