Finalul acestei săptămâni aduce o nouă Reuniune oficială de trap pe Hipodromul Ploieşti, în cadrul căreia organizatorii au programat cinci curse extrem de interesante, printre care două semiclasice – Premiul Debutanţilor şi Premiul Constantin şi Elena – precum şi atractivul Premiu Alexandros, acesta din urmă cu recompense totale de 7600 lei.
Sâmbătă dimineață, reuniunea va debuta la ora 11.00, cu Premiul Epilog, şi va continua cu prima cursă semiclasică a zilei, Premiul Debutanţilor-Lotus, întrecere rezervată cailor de 2 ani, pe distanţa de 1600 de metri. Imediat, la ora 12.00, este programat main eventul zilei, Premiul Constantin şi Elena – Fortuna Gold, cursă ce se anunţă extrem de spectaculoasă, având 12 cai la start. La ora 12.30 se desfăşoară Premiul Alexandros, iar reuniunea va fi închisă, de la ora 13.00, de Premiul Excelent – Fortuna Silver.
Ca de obicei, pe toată durata reuniunii, cei mai mici dintre spectatori vor avea prilejul să se plimbe cu poneiul, în spaţiul special amenajat între cele două tribune.

De la box la trap

Ieri, la sediul Hipodromului, cei implicate în desfășurarea acestei reuniuni au susținut o conferință de presă, senatorul Emanoil Savin fiind cel care a ”ridicat ștacheta” cu cel mai mare premiu de pe Hipodrom din anul 2019 – 10.000 de lei, dintre care 7.600 de lei în premiul ”Alexandros”, plus încă 2.400 distribuiți în celelalte curse! ”Am aprins scânteia, cum se spune, la multe alte activități sportive, inclusiv la Petrolul, așa vreau să fie și acum” – a spus Savin, care a adus alături de el un viitor partener al Hipodromului Ploiești, Cosmin Olteanu.
Acesta a anunțat, deja, o reuniune cu premii record, peste 2 săptămâni, ”Cupa Oltina”, intenția celor doi, membri de onoare ai Federației Române de Trap fiind să se implice cât mai mult în dezvoltarea acestei activități.
Savin – proprietar de cai de trap, deja, acesta cumpărând din Franța trăpași de 3 ani, l-a adus la Hipodrom și pe Lucian Bute- finul său, fostul campion mondial la box, care a ”făcut cunoștință” cu… Girus du Patural, armăsar care va concura în premiul ”Alexandros”, același Savin anunțând că ”premiul cuvenit proprietarului va merge într-o cauză nobilă, îl voi dona”!

Casă de pariuri în lucru

Reprezentantul unui alt partener important al Hipodromului, Casa de Pariuri ”Fortuna” – Deermon Keelan a fost prezent la evenimentul de ieri, pe Hipodrom fiind amenajată o casă de pariuri care va fi deschisă, cel mai probabil, la prima reuniune din iunie. Deja, cursele de trap sunt în oferta de pariere.

Fortuna - HipodromViceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea ”girează” dezvoltarea activității pe Hipodrom, acesta constatând, cu bucurie, ”că lucrurile se mișcă în direcția bună”,
şi căzând de acord cu președintele Federației Române de Trap, Marian Manea, privind amenajarea unei instalații de nocturnă pe Hipodrom, Manea anunțând că ”voi oferi stâlpii necesari, gratuit”!