F.T.

Nu de puține ori, “ și ea, și el, sunt la fel”. De multe ori, fătucile care cad pe spate la vederea câte unui Făt- Frumos din Lacrimă, ajungând mai apoi să se prostitueze, nu sunt chiar țărăncuțe- țărăncuțe, cu bujori în obrăjori, ci știu ce hram poartă acești Casanova ai vremurilor noastre care le trombonesc !
Scriem, așadar, despre fetele care se îndrăgostesc una – două. Adică, la prima vedere, de primul ieșit în cale. Iar dacă respectivul îi spune “Te-am văzut, mi-ai plăcut”, păi căzute sunt și ele…
Poate așa s-a întâmplat, poate nu, și în cazul proxeneților ridicați ieri, în zorii zilei, din diverse locații din Prahova. Poate că fetele – victime, nu-i așa ?… – au crezut că fac casă bună cu “peștii”. Și nu doar în România, ci chiar și în străinătate. Mai ales în străinătate. Iar dacă nu casă, măcar club, fiindcă în astfel de locații era practicată prostituția.
Doar așa s-a născut șlagărul “Erai …, eram pește/ Și-mpărțeam totul frățește”, nu?

Cert este că, ieri dimineață, mascați din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, însoțiți de jandarmi și având suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, au descins la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism.
Perchezițiile s-au desfășurat, simultan, în Ploiești ( două), Podenii Noi ( trei), Bălțești și Șoimari ( câte una în fiecare dintre aceste ultime localități).
Ce spun, sec, într-un comunicat de presă, reprezentanții poliției prahovene ? Faptul că, “din cercetările anchetatorilor de la Serviciul de Investigații Criminale a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi comis acte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât și în afara țării, prin metoda <<loverboy>>”.
Concret, proxeneții vizați ar fi avut, inițial, relații de prietenie/concubinaj cu unele femei pe care, ulterior, le-ar fi determinat să se prostitueze, îndeosebi în cluburi din afara țării.
Aici se naște dilema: cum le-au determinat “peștii” pe fete? Prin constrângere, prin șantaj sau alte metode mai puțin ortodoxe ? Răspunsul este în comunicatul IPJ Prahova, care nu specifică astfel de termeni ( constrângere, forță, șantaj) ! Deci, concluzia o trageți dumneavoastră.
Mai ales că – după cum ne-au precizat unele surse judiciare, această meserie veche de când lumea și pământul – era practicată de fete în cluburi din străinătate.
“ Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 100.000 de euro”, mai amintesc reprezentanții IPJ Prahova, care nu omit să specifice că de la locuințele percheziționate au fost ridicate bunuri ce ar putea proveni din activitatea infracțională (lei și euro în valoare de aproximativ 20.000 de lei, telefoane mobile și înscrisuri).
Și, nu în ultimul rând, două autoturisme. Două autoturisme, dar nu din acelea, bune pentru “Programul Rabla”, ci “ultimul răcnet”, fiind vorba, se pare, despre un Porsche și un Audi.
Până aseară, la audieri urmau să fie conduse mai multe persoane. Și, potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre trei proxeneți “cu acte-n regulă” și cinci martori. Martori cărora, în funcție de mersul și rezultatul audierilor, le-ar putea fi schimbată încadrarea juridică în persoane bănuite, suspecte sau, cine știe ?, altă calitate procesuală. Mai gravă…