Hipodromul Ploieşti a găzduit, sâmbătă, cea de-a treia reuniune oficială de trap din acest an şi, în ciuda faptului că nu s-au desfăşurat Curse Clasice sau Semiclasice, evenimentul fiind gândit pentru a nu avea o pauză prea mare pentru trăpaşi, circa 800 de spectatori au ţinut să profite de vremea plăcută şi să vadă cele patru întreceri din program. Evident, 7-cinteresul multora dintre iubitorii trapului este în creştere în acest an, în condiţiile în care Casa de Pariuri Fortuna a avut din nou incluse în oferta sa trei dintre cursele acestei reuniuni, rezultatele fiind “din toate categoriile” – adică, unele în care favoriţii s-au impus, altele, cu învingători surpriză, demn de remarcat fiind şi faptul că, deşi nu au fost curse “cu mare miză”, totuşi, timpii învingătorilor au fost competitivi, între 1.20 – 1,27 minute pe kilometru, tot un fapt de remarcat că driverul Adrian Marciu a obţinut 2 victorii într-o reuniune, fapt mai rar întâlnit!

Succes la debut

Reuniunea a fost deschisă, la ora 11.00, de Premiul Clasic, în care s-a impus un armăsar importat din Franţa, Glasgow du Cyflo, aflat la debutul său pe Hipodrom, sub comanda celui mai sus menţionat.
Apoi, în cea mai interesantă cursă a zilei, creditată şi de Casa de Pariuri Fortuna cu titulatura „Fortuna Gold” – Premiul Coran, la capătul unei curse atractive, în care unul dintre outsideri, armăsarul Năvalnic, a încercat să fure victoria pe final, s-a impus favoritul Gailluron de Bellen, avându-l în sulky pe acelaşi Adrian Marciu, caii veniţi din Franţa în acest an ridicând destul de mult nivelul curselor, din toate punctele de vedere.
7-bCea de-a treia cursă a fost Premiul Carlos, o altă întrecere care a ridicat publicul în picioare, mai ales că favoriţii „văzuţi” şi de bookmakeri – Calypso RM, Borga Jackpot şi Histoire D’Inverne – au respectat „calculele hârtiei” şi s-au luptat pentru victorie până în ultimii metri ai cursei. S-a impus Calypso RM, condus de Vasile Gheorghe, profitând şi de avansul de 100, respectiv 80 de metri, pe care l-a avut, conform regulamentului, la startul cursei. În fine, ultima întrecere a zilei a fost Premiul Copist, în care s-a impus Tajfun, la mare luptă cu Calligenia BMW.
Următoarea reuniune hipică de trap va avea loc sâmbăta viitoare, 11 mai, atunci când principala cursă a zilei va fi Premiul de Mai, alergare semiclasică pentru caii de 3 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 1950 de metri.