Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi ieri, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, anunţă MapN, potrivit Mediafax.
Sursa citată precizează că, pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.
Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.
Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă, a anunţat MApN.
Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu, anunţă Ministerul Apărării.
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, că alături de ministrul Apărării, Gabriel Leş, s-a asigurat că militarii români răniţi în Afganistan primesc cele mai bune îngrijiri medicale.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, după atacul în care au fost răniţi cinci militari români în Afganistan, susţinând că le datorăm întreaga recunoştinţă pentru modul în care îşi servesc ţara în zonele de conflict.