Petre Apostol

La Călimăneşti-Căciulata, s-au desfăşurat, până pe 25 aprilie, probele Campionatelor Naţionale Individuale de Şah pentru copii, juniori şi tineret. La proba de şah clasic, trei reprezentanţi de la cluburi prahovene au reuşit să obţină medalii, toţi urcând pe ultima treaptă a podiumului.
La categoria băieţi – 20 de ani, Cătălin Marian Sandu (categoria I, Elo 2103), de la CSM Ploieşti, şi-a adjudecat locul al treilea, cu un total de 4,5 puncte după disputarea celor zece runde programate. Sportivul prahovean a bifat o victorie, şapte remize şi două înfrângeri, situându-se în urma maestrului FIDE Victor Văsieşiu (CSŞ Târgu Mureş – 8,5 puncte) şi a candidatului de maestru Emanuel Geiger (CSU Universitatea de Vest Timişoara – 6,5 punct). De menţionat că înfrângerile sportivului de la CSM Ploieşti au survenit în partidele disputate în compania celui care avea să devină campion.
Ceilalţi doi sportivi prahoveni medaliaţi la şah clasic sunt de la CS Universitar Ploieşti: Andrei Bulău şi Alexandra Pătru.
La categoria băieţi – 16 ani, Andrei Bulău (candidat de maestru, Elo 2250) s-a aflat în lupta pentru titlul naţional până la finalul competiţiei, însă a încheiat, în cele din urmă, pe a treia poziţie, la un punct de medalia de aur, obţinută de maestrul FIDE Ionuţ Ognean (CSŞ Târgu Mureş).
Sportivul de la CSU Ploieşti a încheiat cu 6,5 puncte, în cele nouă runde disputate înregistrând şase victorii, o remiză şi două înfrângeri. Acesta a pierdut cu Ognean, în runda a patra, însă a ratat titlul de campion după ce a cedat, în penultima rundă, cu un coleg de club, Andrei Mintău, care s-a situat, în final, pe locul al patrulea, tot cu 6,5 puncte (departajarea s-a realizat după punctajul Buchholz, capitol la care Andrei Bulău a fost primul din competiţie).
Medalia de argint, cu un total de 7 puncte, i-a revenit lui Marius Isfan (CS Fairplay Brăila).
La categoria fete – 16 ani, Alexandra Pătru (categoria I, Elo 1664) a obţinut medalia de bronz, încheind competiţia cu 6 puncte, după ce a înregistrat cinci victorii, două remize şi două înfrângeri în cele nouă runde programate. De remarcat faptul că sportiva de la CSU Ploieşti a cedat doar în partidele cu singurele şahiste din concurs cu titlu de maestru FIDE feminin şi cu rating Elo de peste 2000, cele care au şi încheiat, de altfel, înaintea sa în clasament – Miruna Lehaci (CS Politehnica Iaşi, 8,5 puncte) şi Alessia Ciolacu (Clubul Central de Şah Bucureşti, 8 puncte).