Petre Apostol

În „Arena Sepsi” din Sfântu Gheorghe, echipa locală ACS Sepsi SIC şi-a adjudecat Cupa României la baschet feminin. La această performanţă a contribuit şi jucătoarea ploieşteană Ioana Ghizilă, care a fost principala marcatoare a formaţiei din Covasna în manşa tur din sferturile de finală, cu ICIM Arad.
Ploieşteanca de 22 de ani nu a fost, însă, prezentă pe teren la turneul Final Four, din cauza unei grave accidentări (ruptură de ligamente încrucişate), suferită chiar în cadrul manşei retur a sferturilor de finală din Cupa României.
Una dintre cele mai valoroase tinere jucătoare din ţară, în acest moment, Ioana Ghizilă a avut cel mai bun sezon competiţional al său, fiind titulară şi printre principalele marcatoare ale campioanei României, la care s-a transferat din acest sezon, având, în cele 18 partide din campionat, medii de 13,6 puncte, 3,8 recuperări, 4,1 pase decisive, 1,6 intercepţii şi coeficient de eficienţă de 13,7.
Formată la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, de profesoara Loredana Munteanu, baschetbalista ploieşteană a fost prezentă, totuşi, la turneul Final Four de la Sfântu Gheorghe, susţinându-şi colegele de pe margine. Iar echipa antrenată de Zoran Mikes s-a impus în finala turneului, cu CSM Satu Mare, scor 69-65, adjudecându-şi trofeul.