Președintele Camerei de Comerţ și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, a primit recent vizita unei delegații din Tunisia, condusă de vicepreşedintele Uniunii Tunisiene pentru Industrie, Comerț și Artizanat, din care au făcut parte reprezentanții mai multor companii.
Potrivit CCI Prahova, insituţia camerală a găzduit această întâlnire la solicitarea oamenilor de afaceri tunisieni care s-au aflat în România în cadrul unui program mai extins alături de o delegație oficială condusă de Hatem Ferjani, secretar de Stat pentru Diplomație Economică în cadrul Ministerului de Externe din Republica Tunisia. La întrevederea de la Ploiești au participat şi reprezentanţi de la 13 companii prahovene care au avut ocazia de a purta discuții bilaterale de afaceri cu partenerii tunisieni în domeniile: industrie agroalimentară, agricultură, comerț cu produse agro-alimentare, logistică, transport și consultanță. Având în vedere interesul reciproc pentru extinderea cooperării bilaterale, această întâlnire a fost considerată ca o bună ocazie de a identifica noi oportunități de afaceri pe o piață ce poate reprezenta o soluție generoasă de extindere a afacerilor prahovene, cu atât mai mult cu cât există mari similitudini dar și aspecte complementare cu județul nostru în sectoare precum industrie, turism sau comerț, fapt ce poate conduce la intensificarea colaborărilor comerciale și investiționale.
Prezenţa în Prahova a delegaţiei menţionate a avut loc în contextul în care, pe data de 11 aprilie a.c., la Camera de Comerț și Industrie a României a avut loc Forumul de Afaceri România – Tunisia organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Tunisia în România, în vederea întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state. Amfitrion al evenimentului, reprezentând partea română, a fost chiar preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, care este şi consilierul președintelui CCIR pe probleme internaționale. În cadrul acestui eveniment, la Bucureşti a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerţului şi Artizanatului – UTICA, în prezența oficialilor guvernamentali români și tunisieni.