Petre Apostol

La Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, a avut loc cea de-a XVIII-a ediţie a competiţiei internaţionale de gimnastică ritmică, intitulată „Cupa Irina Deleanu”, organizată de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, for condus chiar de către cea care poartă numele întrecerii.
La startul acestei ediţii s-au aflat sportive cu vârste cuprinse între 7 şi peste 16 ani, din opt ţări: Australia, Bulgaria, Egipt, Israel, Moldova, Portugalia, Ungaria şi România.
Printre gimnastele prezente la competiţie s-au regăsit şi reprezentante de la CSM Ploieşti, astfel: Denisa Stoian (senioare), Miruna Ciocîrlan, Rebecca Constantin (junioare), Antonia Nuţă, Elena Murărescu, Eva Popescu (speranţe), Maia Butnariu, Alessia Croitoru, Ingrid Gavril, Delia Stroe şi Ştefania Puiu (copii). Acestora li s-au adăugat cele două gimnaste de 7-bla Centrul Naţional Olimpic pentru Junioare de la Arad, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, componente ale ansamblului României de junioare.
Sportivele de la CSM Ploieşti au fost însoţite la Izvorani de antrenoarea Simona Puiu şi de antrenoarea coordonatoare a secţiei de gimnastică ritmică, Liliana Băescu, prezentă la competiţie şi în calitate de arbitru internaţional.
Aflată în cursa pentru prezenţa la Campionatele Mondiale de junioare, Miruna Ciocîrlan a reuşit să obţină două medalii de bronz în finalele pe obiecte, la minge şi la măciuci, realizând un progres faţă de precedentele competiţii. De asemenea, Sabina Enache şi-a adjudecat două medalii de bronz cu ansamblul României, sportiva ploieşteană punctând, totodată, şi în competiţia de individual compus la junioare, la care a obţinut medalia de bronz.
Prezentă la două ediţii a Campionatelor Europene de junioare şi la Jocurile Olimpice de Tineret, anul trecut, Denisa Stoian, aflată în primul an la seniorat, a avut, de asemenea, evoluţii promiţătoare, situându-se pe locul al optulea la individual compus.
De menţionat că Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan şi Sabina Enache (cu ansamblul României) vor evolua, la finalul acestei săptămâni, la un alt turneu internaţional, de data aceasta organizat în Bulgaria – „Sofia Cup”. La competiţie participă 68 de gimnaste la junioare din 24 de ţări, 32 de senioare din 18 ţări şi 10 ansambluri din tot atâtea state, iar sportivele sunt însoţite de antrenoarele clubului ploieştean, Liliana Băescu fiind şi arbitru în cadrul concursului.