Amicalul inedit dintre formaţia din Liga A Prahova, Avântul Măneciu, și echipa suedeză de Liga a IV-a, Vasterlosa GoIF, a însemnat o sărbătoare pentru fotbalul din această comună, sâmbăta trecută câteva sute de localnici venind să vadă un… meci internaţional!
Vasterlosa GoIF, echipă de amatori din regiunea suedeza Linkoping, a sosit în ţara noastră 8-bvineri, meciul fiind posibil prin implicarea românilor, deloc puţini, mulţi dintre ei născuţi și crescuţi în Măneciu, care acum s-au mutat în ţara scandinavă. ”Poveștile” despre frumuseţea zonei și fotbalul de ”acasă” au fost suficient de convingătoare pentru ca suedezii să petreacă un weekend special în România, seara de vineri fiind rezervată la Cabana Ciucaș, unde, deja… s-a terminat filmul din aparat! Urcarea până la 1600 de metri altitudine cu mașinile de teren, apoi peisajul de la cabană și ospitalitatea gazdelor au făcut ”începutul de aventură” unul perfect, oaspeţii fiind impresionaţi de cele văzute.
Sâmbătă, meciul a fost unul încheiat cu scorul de 4-1 pentru gazde, partida amicală fiind pregătită în cele mai mici amănunte de către gazde, steagul celor două ţări, România, respectiv Suedia, imnurile de stat puse la staţia de amplificare și o premieră efectuată de Virgil Dridea, din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, care a oferit jucătorilor ambelor echipe medalii, fanioane și diplome, plus câte o plachetă aniversară dedicate evenimentului.
8-c8-d

 

 

 

 

Oaspeţii au dat o replică fotbalistică bună, scorul fiind, o bună perioadă de timp 1-1, apoi, odată cu trecerea timpului (suedezii de la Vasterlosa au avut doar 16 jucători în lot), Avântul s-a impus, echipa pregătită de Dorinel Beznea și Doru Toader câștigând duelul cu … Valentin Beznea – fratele lui Dorinel fiind în staff-ul suedezilor, acesta fiind stabilit de mulţi ani acolo, în efectivul echipei Vasterlosa GoIF regăsindu-se mai mulţi români, de-a lungul ultimilor ani (Dănuţ Ariciu, Mihail Beznea, Ionuţ Cârstocea, Constantin Miroiu, Gabi Miroiu, Mihăiţă Țigău, Răzvan Ioana), majoritatea tot din zona Văii Teleajenului.
Oaspeţii din Suedia s-au ”mutat” apoi în Capitală, părăsind luni România, după o experienţă de neuitat pe care au promis să o repete!