O execuție cum rar vezi, ”a la Van Basten”, reușită de Moldoveanu, jucător împrumutat de la Dinamo, a decis derbiul dintre Petrolul și Universitatea Cluj, scor 1-0 și echipa ploieșteană intră, din nou, ”în joc” pentru cele două locuri care vor duce la final de sezon în Liga I.
Venirea lui Gheorghe Mulțescu a schimbat mult, esențial pe alocuri, jocul Petrolului și, mai ales, atmosfera din jurul echipei! În primul rând, publicul a fost la superlativ, noul antrenor 8-bvenind cu aura unui om care a ajutat Petrolul la greu, respectul tribunelor transpunându-se într-o atmosferă pozitivă, cu adevărat, spectatorii fiind al doisprezecelea jucător! Apoi, ”mâna” noului tehnician s-a văzut, la propriu, experiența lui Mulțescu aducând multe plusuri în joc! De fapt, fără a exagera, pentru că este de abia prima etapă a ”SMURD-ului” pe banca petrolistă, nu puteam pune niciodată semnul egal între cota lui Mulțescu față de ceea ce a fost până acum pe banca tehnică a ”lupilor”, indiferent de ce ”mandat” vorbim! Și cu asta am ”rezumat” cam tot la capitolul banca tehnică!
Mulțescu a găsit câteva ”direcții” care au putut fi îmbunătățite imediat, posesia fiind superioară, atitudinea la fel, pozitivă, agresivitatea – cu un plus, și responsabilitate, cu ”două”, într-un derby în care, chiar dacă diferența a fost de doar un gol, pe tabelă, în teren, superioritatea galben-albaștrilor a fost evidentă, Petrolul dominând la toate capitolele – ocazii, posesie, fizic, motivație!
8-cMeci de aproape totul sau nimic pentru formaţia noastră, derbiul de pe „Ilie Oană” cu Universitatea Cluj, jucat în faţa a 10.000 de spectatori, a avut deznodământul mult aşteptat, golul de generic al lui Robert Moldoveanu (29) făcând din victorie un ”reper” din multe puncte de vedere – moralul, perspectiva echipei, fiind cu totul altele, după un astfel de ”restart”.
Presiunea a fost și ea mare, pentru că petroliștii erau conștienți că doar victoria îi menține în cursa pentru promovare, iar venirea lui Gigi Mulţescu pe banca tehnică a adus o prestaţie solidă, Clujul având o singură ocazie notabilă 8-dvreme de 90 de minute, un şut al lui Haţiegan (81), respins de lângă bară de către Lungu!, ardelenii părând apatici, fără idei, o echipă ”îmbătrânită”, la propriu, care nu poate ”trăi” doar din experiență.
Şi, pentru prima dată după multă vreme, Petrolul (56 puncte) reuşeşte să profite şi de celelalte rezultate ale etapei, strângând, cu această victorie, diferenţa faţă de podiumul fruntaş. Astfel, dacă Clinceniul (61 puncte) a câştigat cu Luceafărul Oradea şi rămâne la cinci lungimi distanță, în schimb handicapul faţă de Chindia Târgovişte (0-1 la Constanţa, 57 puncte) şi „U” Cluj (57 puncte) s-a redus la un 8-esingur punct, aşa încât lupta rămâne cât se poate de deschisă. Iar „U” Cluj este cea de-a treia contracandidată în faţa căreia, de acum, „lupii” au avantajul rezultatelor directe (2-3 şi 1-0), la fel cum se întâmplă în disputa cu Sportul Snagov (0-0 şi 1-0) şi Chindia Târgovişte (2-0 şi 0-0).
Etapa viitoare, Petrolul, care a avut, contra Clujului, oaspeți de seamă în tribune, însuși antrenorul Naționalei, Cosmin Contra, fiind prezent la acest derby al eșalonului secund,va juca în deplasare, cu Aerostar Bacău, partida urmând să se dispute duminică, de la ora 15.00.
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu.

FC Petrolul Ploieşti – Universitatea Cluj 1-0 (1-0)

Staion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 9000. Marcator: R. Moldoveanu (29).
FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga, Puşcaş, Ţigănaşu – Bucşa, Kozoronis (46 Chindriş) – Saim Tudor, Marinescu (cpt) (84 Sarris), Moldoveanu – Arnăutu (79 Rusu). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Cordoş, Aburdan, Berci – Al. Coman, Giurgiu (cpt) (60 Axente), Sepsi, Taub – Pârvulescu, Gavra (77 Florescu), N. Ianos (65 Haţiegan). Antrenor: Bogdan Lobonţ.
Cartonaş roşu: Berci (41, 89).
Au arbitrat: George Cătălin Găman (Craiova) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Adrian Popescu (Craiova).
Observatori: Ioan Cristea (Bucureşti) şi Ciprian Anton (Suceava).
Jucătorul meciului: Robert Moldoveanu