Violeta Stoica

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești – Marius Niculescu, directorul medical – Florin Pușcariu și directorul de îngrijiri medicale – Manuela Dobre, aflați la conducerea unității medicale, și-au înaintat demisiile din funcțiile pe care le dețin. Singurul care nu a demisionat până în prezent este directorul financiar-contabil, Ion Florea.
Anunțul a fost făcut, ieri, de către managerul spitalului, economistul Marius Niculescu, prin intermediul unui comunicat de presă. Pe de altă parte, tot ieri, Colegiul Medicilor Prahova a comunicat că respinge “orice intenție de a transfera întreaga responsabilitate cu privire la situația existentă la nivelul unității spitalicești asupra corpului medical”.

Comunicatul de presă postat ieri pe site-ul spitalului de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești începe cu scuze adresate ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru “titlurile neadevărate și distorsionate prezentate în spațiul public, de unele publicații media”. Managerul Marius Niculescu: “Opinia mea personală este că neconformitățile precizate de doamna ministru sunt reale și corecte, având în vedere standardele de calitate pe care spitalul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale. Menționez că opinia medicilor șefi de secții și a domnului doctor Albu este justificată, prin prisma îmbunătățirilor semnificative care au fost realizate pe secțiile Cardiologie, Interne, Ortopedie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie I, față de condițiile în care au fost nevoiți să își desfășoare activitatea înainte de aceste modernizări și dotări. Domnul director medical (n.n. – Florin Pușcariu) a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unității. Domnul director financiar-contabil (n.n. – Ion Florea) a solicitat, începând cu data de 3.04.2019, cerere de concediu de odihnă, cerere ce nu a fost aprobată de managerul unității, având în vedere necesitatea instituției de efectuare a operațiunilor financiar-contabile. Directorul de îngrijiri medicale (n.n. – Manuela Dobre) a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unității. Managerul unității (n.n. – Marius Niculescu) a hotărât aprobarea celor menționate anterior, precum și înaintarea către președintele Consiliului Județean Prahova a solicitării de încetare a contractului de management nr.1 din data de 25.03.2016, prelungit până la data de 25.06.2019, prin actul adițional nr. 4 din 22.03.2019, invocând prevederile art. 22 litera C capitolul XI Încetarea contractului de management”.

• Colegiul Medicilor – solidar cu corpul medical de la Judeţean

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova a transmis, la rândul său, un comunicat de presă în care își arată sprijinul față de medicii care își desfășoară activitatea la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. “Colegiul Medicilor Prahova este alături de membrii săi, profesioniști de înaltă calificare la nivel județean, medici în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în încercarea lor de a rezolva deficiențele organizatorice existente la nivelul unității, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Județean.
Respingem cu fermitate orice intenție de a transfera întreaga responsabilitate cu privire la situația existentă la nivelul unității spitalicești asupra corpului medical, conștienți fiind că medicii sunt cei care schimbă în bine, zi de zi, prin munca lor, viața miilor de pacienți care trec pragul acestei instituții.
Numărul bolnavilor care apelează la ajutorul medicilor din cea mai mare unitate cu paturi din județul Prahova este în continuă creștere, pe fondul unei crize de personal care se acutizează de la an la an. În acest context, apariția unor deficiențe în comunicarea cu pacienții și aparținătorii este inevitabilă și este necesară luarea unor măsuri complexe pentru înlăturarea acestor probleme privind relația medic-pacient, dar și cele privind paza și protecția personalului expus frecvent unor agresiuni verbale și fizice. Pentru a asigură un act medical corect, de înaltă calitate și pentru a rezolva birocrația excesivă, personalul sanitar face de multe ori rabat de la comunicare, lucru care se evidențiază și în numărul important de plângeri înregistrate la nivelul organizației noastre, care au că principal motiv carențe de comunicare.
Considerăm că unitatea, precum și personalul medical, trebuie să fie un punct de reper de încredere în domeniul sănătății nu doar pentru ploieșteni, dar și pentru întreaga populație a județului nostru. Sprijinim demersul colegilor noștri și ne vom implica activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, conștienți fiind că imaginea lor ca profesioniști nu trebuie să fie afectată de astfel de situații extraprofesionale”, arată reprezentanții Colegiului Medicilor Prahova.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent„Tripla” de foc
Articolul următorEvenimente