F. T.

Ieri, prefectul județului – Mădălina Lupea și șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova – colonel Liviu Coman au mers în satul Predești (comuna Tinosu) pentru a duce cadouri de Paşti unor fraţi cu care viaţa a fost destul de vitregă.
“Cei doi copii, Ronaldo, în vârstă de 8 ani, şi Marina, de 16 ani, sunt crescuţi în condiţii grele de o mătuşă după ce tatăl le-a murit, iar mama i-a părăsit. Cele trei suflete locuiesc într-o casă modestă la marginea satului, acolo unde nici lumina nu ajunge. De aceea, în toamna anului trecut, reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova și ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române le-au dus copiilor un generator electric care, împreună cu un panou solar donat de oameni cu suflet mare, au rezolvat problema iluminatului pentru această familie”, a explicat Nicoleta Cadar, purtător de cuvânt al IJJ Prahova, gestul făcut ieri de către oficialitățile amintite.
”M-am alăturat şi eu efortului jandarmilor prahoveni, pentru că îmi doresc ca aceşti copii, ca de altfel toţi copiii, să o ducă mai bine. La această vârstă ei nu ar trebui să se întrebe ce o să mănânce mâine sau să îşi facă griji pentru sănătatea mătuşii lor, ar trebui să se joace, să înveţe şi să fie fericiţi!”, a motivat prefectul Mădălina Lupea gestul omenesc făcut ieri.
Iar în completarea celor spuse de către prefectul judeţului, colonelul Liviu Coman a adăugat: „Le-am dus acestor copii dulciuri, rechizite, alimente, o minge de fotbal pentru băiețel…. Și, chiar dacă nu putem îndepărta prin acest gest grijile lor de zi cu zi, cel puţin ne-am asigurat că Sfintele Paşti îi vor găsi aşa cum ar trebui să ne găsească pe toţi: senini şi cu cei dragi, mulţumiţi!”.
Alte cuvinte sunt de prisos…