Petre Apostol

După patru runde disputate în cadrul Campionatului Naţional de Şah Clasic pentru seniori, care se desfăşoară la Olăneşti, în judeţul Vâlcea, sportivul de la CSU Ploieşti, Andrei Bulău (rating internaţional Elo 2212), se afla în cursa pentru medalii, deşi are numai 16 ani.
Şahistul ploieştean, candidat de maestru, a început competiţia într-o manieră excelentă, iar în urma primelor trei runde ocupa chiar prima poziţie a ierarhiei. După ce l-a învins pe Ovidiu Dincă (CS Ariadna Suceava, categoria I, Elo 1843), Andrei Bulău a câştigat cu doi sportivi cotaţi mult mai bine: maestrul internaţional Alexandru Manea (tot de la CSU Ploieşti, Elo 2357) şi marele maestru Tiberiu Georgescu (ACS Şah Club Vados Arad, Elo 2501).
Însă, în runda disputată marţi seară, sportivul ploieştean a suferit prima sa înfrângere din competiţie, cedând duelul cu marele maestru Vladislav Nevednichy (CS Politehnica Iaşi, Elo 2532), care a urcat pe a doua poziţie în clasament. În schimb, în urma acestei înfrângeri, reprezentantul celor de la CSU Ploieşti a coborât pe locul al cincilea, cu 3 puncte, însă la doar jumătate de punct de primii patru clasaţi.
Ieri seară, în runda a cincea din cele nouă programate, Andrei Bulău urma să se confrunte cu maestrul FIDE Bogdan Posedaru (SCM Gloria Buzău, Elo 2337), care ocupa locul al nouălea în ierarhie, cu 3 puncte, după două victorii şi două remize.