•  Un medic atenţionează: „Din zahăr facem grăsime“. Singura formă de depozit a zaharurilor este glicogenul care rămâne la nivelul muşchilor şi ficatului pe o perioadă limitată de timp şi, apoi, se transformă în grăsime. Aşa că, sursa principală a grăsimilor este zahărul. Acesta este prezent în aproape toate alimentele, tocmai de aceea sugerez oamenilor să citească eticheta produselor înainte de a le cumpăra. Dacă vor cumpăra un produs neetichetat, ceea ce e puţin probabil, dar se mai întâmplă, trebuie să cunoască şi e conţine acel produs, scrie Adevărul.
  • Fusobacterium nucleatum, o bacterie întâlnită în cavitatea bucală ce joacă un rol important în acumularea plăcii bacteriene, eliberează o moleculă care accelerează creșterea celulelor nesănătoase, susţin cercetătorii într-un nou studiu. Se pare că bacteria eliberează o moleculă care interacţionează numai cu celulele canceroase, nu și cu cele sănătoase. Mai mult, aceasta ar fi responsabilă pentru cancerul colorectal, scrie Click pentru femei.