Petre Apostol

Ieri, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul Campionatelor Europene de Box U22 (sportivi născuţi între 1997 şi 2000), care se desfăşoară la Vladikavkaz, în Rusia. Singurul sportiv prahovean prezent la competiţie, Gabriel Marian Şchiopu, de la CS Petrolul Ploieşti, evoluează în cadrul categoriei 52 kg, elevul antrenorului emerit Ion Moroiţă urmând să debuteze luni, 11 martie.
Conform tragerii la sorţi, campionul naţional al României va boxa, în primul tur, cu armeanul Erik Tokhyan, ambii fiind născuţi în anul 2000. Pugilistul născut la Yerevan a obţinut medalia de argint la campionatele ţării sale, anul trecut, dar, în urmă cu doi ani, cucerea medalia de aur la tineret, în cadrul categoriei 49 kg. De altfel, singura dată în care a fost prezent la un campionat continental, în 2017, în Antalya (Turcia), la tineret, sportivul pregătit de Eduard Kostanyan a concurat la categoria 49 kg, ocupând locul al şaselea.
Câştigătorul dintre Gabriel Şchiopu şi Erik Tokhyan se va confrunta, în sferturile de finală, cu învingătorul duelului dintre Daniel Asenov (Bulgaria) – câştigătorul precedentelor două ediţii ale Campionatelor Europene şi campion continental şi de seniori, în 2017 – şi Emil Aliyeu (Belarus). Sferturile de finală sunt programate miercuri, 13 martie.