Sala Sporturilor din Iaşi a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, etapa finală a Campionatelor Naţionale de Judo individual pentru seniori, competiţie la startul căreia s-au aflat 178 de sportivi de la peste 40 de cluburi din ţară. Printre concurenţi s-au regăsit şi reprezentanţi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.
Gruparea ploieşteană a obţinut două medalii de bronz, prin Diana Marcu (78 kg) şi Cătălina Şchiopu (52 kg).
La categoria 78 kg, Diana Marcu a început competiţia cu o victorie, trecând în doar 36 de secunde de Andreea Bertel (CSM Arad), însă a cedat, apoi, cu Cristina Sîrbuleţ (SCM Deva), respectiv cu Alexandra Mazilu (U CSM Cluj – Dinamo), cele care aveau să-şi adjudece, în ordine, primele două poziţii. Sportiva ploieşteană a încheiat competiţia aşa cum a început-o, cu o victorie, învingând-o pe Eugenia Costache (CS Universitar Piteşti), obţinând, astfel, medalia de bronz.
În concursul categoriei 52 kg, Cătălina Şchiopu a ajuns în semifinale, după ce a trecut de Camelia Ioniţă (U CSM Cluj – Dinamo), însă a pierdut duelul pentru calificarea în ultimul act, cu Denisa Ungureanu (Dinamo Bucureşti). Astfel, sportiva prahoveană a evoluat în meciul pentru medalia de bronz, în care s-a impus în dauna Ionelei Baran (CS Universitatea Craiova), urcând pe a treia treaptă a podiumului.
Titlul naţional a revenit Alexandrei Pop (U CSM Cluj – Dinamo), care a dispus în finală de Denisa Ungureanu.
Foarte aproape de o prezenţă pe podium, din tabăra prahoveană s-a mai aflat şi Denisa Cristea, care a încheiat pe locul al cincilea la categoria 57 kg, după ce a evoluat în recalificări şi a cedat duelul pentru medalia de bronz.
De menţionat ar mai fi şi clasările pe locul al şaptelea ale sportivilor Răzvan Onofrei (100 kg) şi Codruţa Lungu (52 kg).
În clasamentul pe medalii, CSM CFR CSŞ Ploieşti s-a situat pe locul al optulea la feminin, respectiv pe locul 16 în ierarhia generală (masculin şi feminin), din 23 de cluburi care au punctat în total.