F. T.

Chiar dacă perioada afectată acțiunii TISPOL – de verificare și, implicit, sancționare a șoferilor care nu respectă regulile de circulație – a expirat în data de marți, 19 martie (accentul fiind pus pe nepurtarea centurii de siguranță în timpul șofatului), agenții rutieri din cadrul IPJ Prahova continuă să stea “la pândă” ( aceasta este o formulare care uneori are, alteori nu, acoperire…).
Astfel, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) DN 1 au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pentru verificarea transporturilor de persoane. În acest context, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 5.500 de lei.
La Cocorăștii Colț, pe lângă controalele pe linie rutieră, angajații postului de poliție din localitate au mai trecut “în vizită” și la comercianții din Poienarii Burchii. Au aplicat 11 sancțiuni contravenționale – aici fiind incluse atât amenzile pe linie rutieră, cât și cele de comerț- în valoare de 4.200 lei. Totodată, au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 1.600 de lei.
Și polițiștii din Câmpina au desfășurat o acțiune rutieră, ocazie cu care au controlat 43 de autovehicule (opt conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest), iar pentru neregulile
constatate au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.730 de lei (un permis reținut).
La Urlați, oamenii legii, împreună cu reprezentanți ai R.A.R. Prahova, au controlat 25 de autovehicule și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.205 lei. Totodată, au fost retrase și două certificate de înmatriculare auto.
Ce ne miră pe noi? Nu atât cifra raziilor, nu neapărat valoarea amenzilor date conducătorilor auto, cât numărul mic de permise săltate.
Să fie un semn bun, sau doar o întâmplare ?