Petre Apostol

În delegația României prezentă la cea de-a XXXV-a ediție a Campionatelor Europene de Atletism în Sală s-a aflat și un reprezentant prahovean, Daniel Petre Rezmiveș, legitimat la CSM Ploiești și CS Petrolul Ploiești, care a fost, de altfel, primul tricolor care și-a îndeplinit baremul de calificare pentru întrecerea continentală. Această ediție a competiției europene s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, de vineri până duminică, la Glasgow, în Marea Britanie.
Sportivul pregătit de Augustin Iancu a concurat în cadrul probei de 60 de metri, la care, în urmă cu o lună, la București, a câștigat titlul național atât la seniori, cât și la tineret, egalându-și recordul personal de 6.69 secunde, stabilit în 2017. În vârstă de 21 de ani, Petre Rezmiveș s-a aflat la a doua sa prezență consecutivă la Campionatele Europene de Atletism în Sală, după cea de la Belgrad (Serbia), din urmă cu doi ani, când s-a oprit în semifinalele probei de 60 de metri.

Atletism SalaLa întrecerea de la Glasgow, atletul grupării ploieștene a evoluat în cursul zilei de sâmbătă. În faza preliminară, la care au luat startul 45 de sportivi, Petre Rezmiveș a evoluat în seria a doua și a obținut calificarea în semifinale, după ce s-a situat pe locul al treilea. Acesta a încheiat cu timpul de 6.77 secunde, clasându-se în urma turcului Ay Aykut (6.73 sec.) și a suedezului Austin Hamilton (6.76 sec.).
În semifinale s-au calificat 23 de sportivi, care au fost repartizați în trei serii. Petre Rezmiveș a evoluat în seria a doua, ratând calificarea în finală, după ce s-a clasat al șaptelea, ultimul, cu timpul de 6.81 secunde, înregistrând, astfel, un timp chiar mai slab decât în seria preliminară, fiind al 21-lea în faza semifinală.
De menționat că în seria a doua s-au înregistrat cei mai buni timpi din semifinale, primii trei clasați din această fază fiind din această serie: Ján Volko (Slovacia, 6.61 sec.), Joris van Gool (Olanda, 6.62 sec.), Ojie Edoburun (Marea Britanie, 6.63 sec.). De altfel, primii doi au urcat și pe podiumul de premiere, Ján Volko adjudecându-și titlul european (6.60 sec.), în vreme ce Joris van Gool (6.62 sec.) a obținut medalia de bronz, între cei doi situându-se turcul Emre Barnes, care a câștigat medalia de argint (6.61 sec.).
Despre evoluția sa, Petre Rezmiveș a declarat: „În această seară (n.n. – sâmbătă), am făcut o mică greșeală la start, iar acest lucru s-a văzut imediat. A fost un concurs frumos, o experiență grozavă. Sunt mulțumit de cum am evoluat și pe viitor voi încerca să fac lucruri și mai bune”.