Activitatea hipică din acest sezon pe Hipodromul Ploieşti se apropie de „ora de start”, până în martie, când vor fi primele curse din acest an, începând cursele de calificare. Ieri, a fost prima din 2019, trei trăpaşi nou-sosiţi pe Hipodrom, aduşi de peste hotare, participând la o cursă de calificare, toţi trei încadrându-se în „categoria de vârstă” 3 ani.
S-au calificat doi dintre participanţi, în ordine, „Rosa de Lima” – driver şi proprietar Marin Niculae şi „Gailuron de Bellen” – conducător Adrian Marciu, proprietar Carpat Aprometal, în timp ce „General de Bry” (conducător Mihai Vasile) a ratat calificarea pentru câteva zecimi de secundă, „calificaţii” alergând în jurul valorii de 1 min. 30 secunde pe kilometru!
Săptămâna viitoare se va „alerga” cel puţin încă o cursă de calificare, în vederea participării la premiile din 2019, urmând să intre „în pâine” şi „noua generaţie” trăpaşii de doi ani, cei mai tineri participanţi la cursele de pe Hipodrom, estimându-se că efectivul acestora ar putea ajunge, în câteva luni, la 30 de cai de doi ani calificaţi, care să aducă un „suflu nou” activităţii hipice.