Popularitatea președintelui Franței, Emmanuel Macron, a atins din nou un nivel stabil, nemaivăzut după izbucnirea protestelor conduse de ,,vestele galbene” la mijlocul lunii noiembrie, informează Reuters, potrivit Hotnews.
Procentul celor care consideră că Macron este un președinte bun a crescut la 32% această lună, același procent de popularitate de care președintele Franței se bucura înainte de izbucnirea protestelor.
Popularitatea acestuia a avut de suferit din noiembrie până în prezent. În decembrie, procentul de popularitate de care se bucură Macron a atins un nou prag minim, 27%.
Sondajul arată că 55% dintre cei intervievați consideră că protestele ar trebui să fie oprite. Aceasta este prima dată când o majoritate clară se pronunță împotriva manifestațiilor organizate de vestele galbene.
Popularitatea lui Macron a avut de câștigat pe mțsură ce guvernul acestuia a adoptat un răspuns mai ferm în raport cu protestele violente și a lansat o serie de dezbateri în întreaga țară cu scopul de a recâștiga susținerea electoratului, cu precădere a celui de zonele rurale.