După 4 dueluri disputate în Turcia, astăzi, de la ora 15.30, Petrolul va juca și primul meci din 2019, în țară. Elevii lui Mugurel Cornățeanu vor întâlni formaţia de prim eşalon judeţean Petrolistul Boldeşti, pentru ca sâmbătă, de la ora 12.00, să primească vizita echipei SCM Gloria Buzău, ambele partide urmând să se dispute, cel mai probabil, la Brazi. Spunem ”cel mai probabil” pentru că, în funcție de starea vremii (ținând cont că se anunță preciptații, ninsori chiar) și că primul joc oficial din 2019 va fi programat pe teren sintetic, este posibil ca, ”de ultim moment”, să se aleagă altă variantă, Parcul Vest fiind prima opțiune ”de rezervă”.

Trei învoiţi, doi accidentaţi

Reveniţi acasă sâmbătă dimineaţă, din stagiul de pregătire pe care l-au efectuat în Antalya, petroliştii au avut parte de două zile libere în weekend, jucătorii întorcându-se la antrenamente de luni.
La prima şedinţă de pregătire a săptămânii, care s-a desfăşurat pe arena „Chimia” din Brazi, au lipsit motivat mai mulţi jucători. Astfel, Malakian, Kozoronis şi Brînză au fost învoiţi pentru o zi, în vreme ce Sarris şi Moldoveanu, care au acuzat accidentări pe final de cantonament, sunt în perioada de recuperare, fiind șanse mici să se mizeze pe ei în aceste două teste amicale.

Cu Pandurii, duminică

Federația Română de Fotbal a anunțat și când se va desfășura primul joc oficial al anului, meci care pentru ”galben-albaștri” va fi cel din deplasare, cu Pandurii Tg. Jiu. Acesta a fost programat să se desfăşoare duminică, 24 februarie, de la ora 11.00, urmând să fie televizat.

Se caută un fundaş! Larie sau altul?Sarris

După cantonamentul din Turcia, ținând cont și de problemele de ordin medical apărute, la grecul Sarris, dar și de ordin numeric pentru centrul defensivei – unde mai sunt drept soluții Cazan, juniorul Țicu și ”reprofilatul” Ghinga, oficialii Petrolului mai caută un apărător central, pentru a completa acest compartiment. Pe lista ”posibililor” apare numele lui Larie – jucător experimentat, trecut pe la Viitorul, CFR Cluj și FCSB, dar și un fundaș central din lotul celor de la Hermannstadt, de care Vasile Miriuță s-ar putea despărți, până la finalul perioadei de transferuri, care este săptămâna viitoare. Nu este exclusă nici apariția unui nou jucător de peste hotare, fiind însă clar că, dacă problemele grecului Sarris vor continua, trebuie, urgent, găsită o soluție!

Dan Bucşă se întoarce!

Dan BucsaAseară, Petrolul urma să-l „semneze” pe Dan Bucşă! Jucătorul de 30 de ani, mijlocaş central ca „post de bază”, a mai trecut prin curtea echipei noastre, în „anul falimentului”, ultima echipă la care a fost legitimat fotbalistul fiind Concordia Chiajna – unde a jucat 5 meciuri în tur.