Petre Apostol

Atletul de la CSM Ploieşti, Petre Rezmiveş, în vârstă de 21 de ani, a fost primul român care şi-a îndeplinit baremul de calificare la cea de-a 35-a ediţie a Campionatelor Europene de Atletism în sală, programată la Glasgow, în Marea Britanie, în perioada 1-3 martie.
Sportivul pregătit la CSM Ploieşti de antrenorul Augustin Iancu (secretar general al Federaţiei Române de Atletism) şi-a îndeplinit baremul de calificare la Cupa „Romanian Masters Athletics”, disputată la Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti, la proba de 60 metri. Rezmiveş a fost cronometrat cu timpul de 6.76 secunde, câştigând proba, dar cel mai important a fost faptul că s-a calificat, astfel, la Europene, la care baremul era 6.78 secunde.
De altfel, cea mai bună performanţă a atletului de la CSM Ploieşti la proba respectivă este de 6.69 secunde, înregistrată în februarie 2017, tot la Bucureşti.
Despre calificarea la Europene, atletul clubului ploieştean a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism: „M-am simțit relativ bine. Dar, e loc și de mai bine, pentru că încă mai am puțin de muncă în ceea ce privește pregătirea mea pentru sezonul de sală. logo - Glasgow 2019Mă așteptam să realizez baremul pentru Campionatele Europene de la Glasgow, dar nu mă așteptam să fiu primul. E un sentiment foarte plăcut să știi că este bine și îți aduce satisfacții ceea ce faci”.
Despre obiectivul pe care şi l-a stabilit pentru participarea de la competiţia continentală, atletul clubului ploieştean a menţionat: „În primul rând, vreau să-mi îmbunătățesc cea mai bună performanță de până acum, și anume 6.69 secunde la 60 metri. Merg la Glasgow cu cea mai mare încredere pentru calificare în semifinale, iar mai apoi depinde de ceea ce se întâmplă. Sper la tot ce e mai bun la acest European! Cel mai mare vis al meu este să fiu ținut minte drept unul dintre cei mai buni atleți care a alergat vreodată în aceste probe scurte”.
Sportivul de la CSM Ploieşti este un produs al LPS Baia Mare, antrenoarea Delia Grumaz fiind cea care l-a ajutat să se lanseze în atletismul de performanţă.
Pentru Petre Rezmiveş, aceasta va fi a doua sa prezenţă la Campionatele Europene în sală de seniori, după cea de la ediţia precedentă, disputată în 2017, la Belgrad, în Serbia. La acea ediţie, atletul clubului ploieştean a participat tot la proba de 60 metri, oprindu-se în semifinale, în care a încheiat cu timpul de 6.79 secunde, după ce se calificase din seriile preliminare, cu timpul de 6.76 secunde.
De menţionat că, după Petre Rezmiveş, şi-au mai realizat barem de participare la Europenele de la Glasgow încă trei atleţi români: Andreea Baboi (60 metri), Andrei Gag (aruncarea greutăţii) şi Alina Rotaru (săritura în lungime). Iar la mijlocul săptămânii, miercuri şi joi, alţi sportivi vor avea oportunitatea să obţină calificarea la competiţia continentală, fiind programate probele Campionatelor Naţionale de seniori şi tineret, la Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti.