Luiza Rădulescu Pintilie

Performanţă deosebită pentru o elevă a Colegiului Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, desemnată câştigătoare a celui mai important premiu în cadrul programului de Burse Timken, dedicat de cunoscuta companie copiilor angajaţilor săi din întreaga lume.
Ioana Băbăruş este fiica Danielei Băbăruş, inginer senior proiectare procese la fabrica Timken din Ploieşti.
Ioana Băbăruş face parte dintre cei 17 câştigători internaţionali ai burselor alocate în acest an de către Fundaţia Timken din Canton, Ohio – în valoare de până la 540.000 USD pentru o perioadă de maximum patru ani. Excelenţa reuşitelor sale şcolare- a efectuat vizite de studiu în China, Japonia şi Marea Britanie- şi eseul motivaţional înscris în concurs au situat-o pe primul loc al competiţiei, fiindu-i acordată cea mai valoroasă bursă, în valoare de 35.000 USD, reînnoibilă pentru o perioadă de patru ani, în valoare totală de 140.000 USD. Tânăra ploieşteancă vrea să-şi continue studiile în domeniul farmaceutic, specializându-se în cadrul facultăţii de profil a Universităţii Carol Davila din Bucureşti şi deopotrivă să se implice în activităţi umanitar – caritabile, apropiate altruismului, generozităţii şi găsirii de soluţii salvatoare în beneficiul semenilor pe care le presupune, de altfel, şi viitoarea pregătire la nivel universitar către care se îndreaptă.
Astfel, ea doreşte să înfiinţeze o asociaţie caritabilă, formată din studenţi ai facultăţii pe care intenţionează să o urmeze, care să călătorească în comunităţile izolate din întreaga lume şi să faciliteze accesul acestora la medicamente gratuite.