Cristian Sbârnea, Marian Dima

Penultimul episod al serialului fotbalistic ”Cupa orașului Bușteni” – ediția 2019 s-a disputat duminica trecută odată cu desfăşurarea semifinalelor, în care echipele vizitatoare au dezamăgit – și aici ne referim la Breaza și Sinaia, acestea fiind eliminate din cursa pentru cucerirea marelui trofeu de echipele care au reprezentat oraşul gazdă. Astfel, trofeul „Cupa Oraşului Buşteni, ediţia 2019” va poposi în vitrina Bușteniului, indiferent de rezultatul ultimului episod care va avea loc la finele acestei săptămâni.indiferent b
Deschiderea evenimentului fotbalistic a avut ca protagoniști pe ocupanta primului loc în grupa B și locul secund din grupa A, respectiv a doua garnitură a Bușteniului și formația orașului Breaza, confruntare în care învingătoarea obținea biletul pentru marea finală.
A fost un joc viu disputat, cele două echipe mobilizându-se exemplar pentru a obține un rezultat favorabil, numeroasa asistență fiind încântată de prestația celor două combatante, nelipsind golurile, ratările sau paradele celor doi goalkeeperi, dar și răsturnările de scor.
După ce trupa din Breaza a deschis scorul și s-a distanțat la două „boabe”, buștenarii s-au trezit din acest șoc, au reușit egalarea și să preia conducerea, cu concursul portarului din Breaza care a gafat nepermis, prima repriză terminându-se cu un avantaj de trei goluri(5-2). Marius Vișan & co. au încercat în repriza secundă să întoarcă rezultatul în favoarea echipei lor dar s-au izbit de apărarea bine organizată a adversarei condusă de Sebastian Duță și intervențiile salvatoare ale lui Florin Dogaru–îngerul păzitor, care a scos miraculos goluri ca și făcute, a doua formație a Bușteniului(vezi foto) reușind o calificare în premieră după victoria absolut meritată(scor final 6-4).
A urmat a doua semifinală, în care au evoluat ocupanta primei poziții în grupa A–primul ”team” al Bușteniului cu senatorul Emanoil Savin la timonă și gruparea din Sinaia, cea care se clasase pe locul doi în grupa B.
Meciul a fost echilibrat în prima repriză, în care sinăienii au evoluat cu dezinvoltură și, după ce au deschis scorul, au izbutit să termine în avantaj minim(3-2), un rezultat-surpriză pentru cei prezenți. Gazdele au reușit în a doua repriză să se instaleze la cârma jocului, având o evoluție remarcabilă, înscriind de șase ori fără să primească vreun gol (!)(scor final 8-3), ultimele două reușite fiind opera lui Emanoil Savin, și astfel cele două echipe din Bușteni se vor confrunta, în premieră, pentru cucerirea marelui trofeu, iar pentru ultimul loc pe podium se vor întrece învinsele, adică Breaza și Sinaia, jocuri ce vor avea loc duminică, 24 februarie, după care va avea loc festivitatea de premiere, fiind oferite celor patru echipe cupe, diplome, medalii, mingii și consistente sume în bani. Programul finalelor este următorul:
Finala locuri III – IV : Sinaia – Breaza (ora 10:30)
Finala locuri I – II : Bușteni 1 – Bușteni 2 (ora 12:00)