Numărul tinerilor americani care folosesc ţigări electronice a crescut cu un milion şi jumătate în 2018, riscând să compromită anii în care s-a înregistrat o scădere a numărului de fumători în licee şi colegii, au anunţat autorităţi din domeniul sanitar, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
Un număr de 3,6 milioane de liceeni şi studenţi au folosit ţigări electronice în 2018, comparativ cu 2,1 milioane în anul precedent (o creştere de 78% în cazul liceenilor şi de 48% în rândul studenţilor), în timp ce utilizarea ţigărilor şi a altor produse din tutun a rămas constantă, potrivit unui raport al Centrului american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).
În total, 4,9 de milioane de tineri au utilizat ţigări electronice, au fumat sau au consumat tutun în 2018, comparativ cu 3,6 milioane în 2017, potrivit unui sondaj în care tinerilor li s-a cerut să menţioneze dacă au folosit unul dintre aceste produse în luna precedentă completării chestionarului. Creşterea este pusă pe seama utilizării ţigărilor electronice.
Mai mult de un licean din patru (27%) fumează, foloseşte ţigara electronică sau consumă un produs care conţine tutun (ţigară, pipă, narghilea, tutun pentru prizat etc). „O nouă generaţie riscă să dezvolte o dependenţă de nicotină”, a preconizat directorul CDC, Robert Redfield.