Petre Apostol

Sâmbătă, la sala de sport a Colegiului Național „I.L. Caragiale” din Ploiești a avut loc etapa de zonă din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet masculin, la nivel de liceu. Au fost prezente cinci echipe, reprezentând câștigătoarele etapelor județene, din Prahova, Ialomița, Călărași, Teleorman și Ilfov.
Județul Prahova a fost reprezentat de echipa Colegiului Național „I.L. Caragiale” Ploiești, pregătită de profesorul Nicolae Damian şi care a câştigat etapa judeţeană, luna trecută. Alături de echipa prahoveană, au mai participat reprezentante din Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia (Ialomița), Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași (Călărași), Liceul Teoretic „Ioan Petruş” Otopeni (Ilfov) și Colegiul Naţional „A.I. Cuza” din Alexandria (Teleorman).
Echipa ploieşteană a reuşit să se califice, după şapte ani, la etapa finală a competiţiei, câştigând etapa zonală, în finală depăşind formaţia din Călăraşi, cu scorul de 77-37.
Din lotul grupării de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti au făcut parte următorii jucători: Dragoş Iliescu, Gabriel Petrescu, Gabriel Olteanu, Mihnea Buligescu, Alexandru Secuianu, Robert Badea, Florin Mihai, Alexandru Ghiţă, Ştefan Spătărescu, Cătălin Miriţă, Rareş Panaite.
Clasament final:
1 Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti – Prahova
2.Colegiul Naţional „M. Viteazul” Slobozia – Ialomiţa
3.Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi – Călăraşi
4.Liceul Teoretic „Ioan Petruş” Otopeni – Ilfov
5.Colegiul Naţional „A.I. Cuza” Alexandria – Teleorman
Etapa finală este programată în perioada 7-10 martie, în Maramureş.