O provincie din estul Chinei plănuiește să interzică temele efectuate cu ajutorul aplicațiilor de pe telefon ca parte a eforturilor de a proteja vederea elevilor, informează Associated Press, preluată de Hotnews.
Provincia Zhejiang a facut public un proiect de lege prin care prezintă o astfel de reglementare. Autoritățile locale au cerut părerea publicului legat de acest subiect.
Noua reglementare din Zhejiang ar urma să limiteze și folosirea dispozitivelor electronice la 30% din timpul total de predat și va încuraja redactarea de mână a temelor pentru acasă.
Multe dintre problemele de văz sunt asociate cu folosirea intensivă a dispozitivelor electronice. Rata generală de miopie din China este de 31%, însă în rândul elevilor aceasta ajunge la 77%, iar în rândul studenților a fost înregistrată o rată de 80%.
Limitarea expunerii la dispozitive electronice este o problemă specifică Asiei, unde ratele miopiei tind să fie cu mult mai mari comparativ cu cele din Europa sau din America de Nord. Cu un nivel de miopie de 80%, orașul Singapore are cea mai mare rată de persoane cu probleme de vedere din lume.