Ca în fiecare an, şi la finalul lui 2018, echipa de fotbal din comuna prahoveană Sălciile – grupare care activează în Liga C Prahova, seria Mizil – a îmbinat sportul cu tradiţiile populare şi a mers la colindat prin localitate, acţiunea fiind un bun prilej pentru a socializa cu cei care au făcut parte din istoria fotbalului din această localitate, dar şi de a atrage noi susţinători.
Cu un brad împodobit chiar de fotbalişti, urcat într-un car tras de doi cai, cu jucătorii îmbrăcați în echipamentul echipei de fotbal Rapid Sălciile, jucătorii au luat la pas cei aproximativ 20 de km ai comunei și au urat tuturor „Sărbători Fericite și un an nou mai bun”.
Iar faptul că fotbalul este reprezentativ pentru comuna Sălciile îl arată şi tradiţia colindatului! După ce în anii anteriori în Sălciile erau mai multe grupuri care respectau această tradiţie, acum doar echipa de fotbal a mai păstrat obiceiul, spre bucuria propriilor locuitori. Fără a mai reaminti de Budescu, trecut – la prima sa legitimare – pe la Rapid Sălciile, să spunem că, chiar anii trecuţi, internaţionalul de juniori Antonio Manolache, acum legitimat în Olanda, la Groningen, a fost printre cei care au respectat această tradiţie a plugarilor – fotbalişti.