Petre Apostol

După ce a trecut cu bine de duelul direct pentru calificarea la turneul semifinal cu FC Argeş, pentru echipa de handbal feminin HC Activ CSO Plopeni urmează o nouă dispută dificilă, în cadrul etapei a XVII-a din Seria C a Diviziei A, a treia din al doilea tur. Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu vor oferi replica primei clasate din serie, CS Dacia Mioveni 2012 (echipă antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe), meciul fiind programat mâine, de la ora 13:00, în Sala Sporturilor din Piteşti, la partidă fiind delegaţi arbitrii mureşeni Adrian Nacu şi Adrian Rucoi.plopeni deplasare b
Echipa din Mioveni ocupă prima poziţie a ierarhiei, cu 34 de puncte, înregistrând 11 victorii, o remiză şi o înfrângere în cele 13 partide disputate până acum. Formaţia argeşeană a suferit singura sa înfrângere chiar în prima etapă din 2019, pe terenul grupării Naţional Râmnicu Vâlcea (scor 21-22), dar s-a revanşat, apoi, în duelul judeţean cu FC Argeş, câştigând cu scorul de 27-15.
De menţionat că singura remiză înregistrată de lidera seriei s-a consemnat în meciul de la Plopeni, cu HC Activ CSO, la începutul lunii noiembrie, partidă încheiată cu scorul de 20-20, după ce la pauză cele două formaţii se aflau tot la egalitate, scor 8-8. Însă, în meciul din turul întâi de pe terenul formaţiei argeşene, echipa prahoveană a cedat clar, cu scorul de 18-34 (9-16).
HC Activ CSO Plopeni se află, în momentul de faţă, pe locul al treilea în clasament, cu 29 de puncte, înregistrând nouă victorii, două remize şi trei înfrângeri în cele 14 meciuri disputate. Prin succesul din runda anterioară, echipa prahoveană şi-a creat un avantaj de cinci puncte faţă de FC Argeş, care se află pe locul al patrulea, în timp ce poziţia secundă este ocupată de Naţional Râmnicu Vâlcea, cu 31 de puncte, formaţie care, însă, nu contează în cursa pentru calificarea la turneul semifinal, reprezentând Centrul Naţional de Excelenţă.
În cadrul etapei de la finalul acestei săptămâni mai sunt programate două partide în Seria C, astfel:
Naţional Râmnicu Vâlcea – ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub, astăzi, ora 13:00
FC Argeş – LPS Târgu Jiu, mâine, ora 11:00