Petre Apostol

Ieri, pe pârtia de la Winterberg, din Germania, au debutat probele ediţiei cu numărul 48 a Campionatelor Mondiale de Sanie, având loc întrecerile de sprint, în cadrul cărora se derulează câte o singură manşă.
La startul probelor s-au regăsit şi componenţii lotului naţional al României, format din sportivii prahoveni Andrei Turea, Marian Gîtlan, Flavius Crăciun (legitimaţi la CSO Sinaia, antrenori Alexandru Comşa, Corina Drăgan, Liviu Turea), Raluca Strămăturaru, Carmen Manolescu, Valentin Creţu (legitimaţi la CSA Steaua Bucureşti, dar formaţi la CSO Sinaia).
În probele de ieri, Valentin Creţu şi echipajul de dublu format din Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun au fost cel mai aproape de calificarea în finala probelor de sprint, încheind chiar la limită.
La simplu masculin, Valentin Creţu a fost cronometrat cu timpul de 36.120 secunde, sanie bocupând locul 16, în condiţiile în care doar primii 15 sportivi obţineau calificarea la finala întrecerii. Astfel, acesta a ratat calificarea în finală pentru doar 14 miimi de secundă!
Celălalt reprezentant al delegaţiei tricolore, Andrei Turea, s-a situat pe locul 29, cu timpul de 36.870 secunde.
La dublu, Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun au încheiat, de asemenea, la un loc de calificarea în finală, situându-se pe locul 16, cu timpul de 31.132 secunde. Cei doi sportivi de la CSO Sinaia au ratat, astfel, prezenţa în finală pentru 44 de miimi de secundă.
La feminin, Raluca Strămăturaru era foarte aproape nu doar de a se califica, ci chiar de a intra între primele zece poziţii. Sportiva din Buşteni a înregistrat al nouălea timp atât la primul intermediar, cât şi la cel de-al doilea, însă a avut probleme pe ultima secţiune a pârtiei, coborând până pe locul 20, cu timpul de 38.969 secunde, ratând, astfel, calificarea în finala probei.
Carmen Manolescu a încheiat pe locul 31, cu timpul de 39.862 secunde.
Sportivii prahoveni din lotul naţional vor avea şansa să se revanşeze în cadrul probelor clasice care vor avea loc astăzi şi mâine.