Compania aeriană United Airlines va interzice începând de săptămâna viitoare accesul în avioanele sale a animalelor pentru sprijin emoţional, cu excepţia câinilor şi pisicilor, această măsură vizând însă doar zborurile cu o durată mai mare de opt ore, informează DPA, preluată de Agerpres.
Prin modificarea regulamentului, care va intra în vigoare începând de luni, se doreşte găsirea unui echilibru între satisfacerea nevoilor pasagerilor cu nevoi speciale şi protejarea celorlalţi călători şi a angajaţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Charles Hobart.
United Airlines va permite accesul clienţilor însoţiţi de animale pentru sprijin emoţional care au rezervat bilete anterior zilei de joi şi au primit aprobarea de zbor conform vechiului regulament. Compania a explicat că a decis să impună această limitare a accesului pentru zboruri pe distanţe lungi după ce a fost înregistrată o creştere a incidentelor în care au fost implicate animalele pentru sprijin emoţional în timpul călătoriilor de durată. Animalele de serviciu care, spre deosebire de cele pentru sprijin emoţional, au beneficiat de un dresaj specializat, au acces în continuare în cadrul zborurilor pe distanţe lungi.
De asemenea, noul regulament impune ca toţi câinii şi toate pisicile care călătoresc în cabina de pasageri, fie ca animale pentru sprijin emoţional, de serviciu sau de companie, să aibă cel puţin patru luni. De multe ori, exemplarele care nu au împlinit această vârstă nu au fost încă vaccinate, a indicat compania aeriană.
Luna trecută, compania Delta Air Lines a anunţat modificări similare ale regulamentului, deşi a permis accesul contra cost pe rutele interne al animalelor cu vârsta de cel puţin zece săptămâni.