Violeta Stoica

O achiziție făcută la finalul anului 2017, cu fonduri de la Consiliul Județean Prahova, a fost de un real ajutor echipelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” Prahova pe parcursul anului 2018.
Este vorba despre o cameră cu termoviziune, care a costat 46.000 de lei, și care a fost 1-cfolosită cu succes de către pompierii militari prahoveni, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, atât în timpul misiunilor de căutare a persoanelor dispărute pe timp de noapte, cât și pentru localizarea focarelor incendiilor.
De altfel, dincolo de pregătirea echipajelor de pompieri, este clar că apariția unor echipamente moderne și performante vine atât în sprijinul salvatorilor, cât și în sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor.
Reprezentanții ISU Prahova spun că dispozitivul care a intrat în dotarea pompierilor militari din județ la finalul anului 2017 este mult mai performant decât celelalte trei camere cu termoviziune existente anterior. “Camera cu termoviziune vine în sprijinul comandantului intervenției, oferindu-i imagini termice din interiorul clădirii unde se intervine, chiar dacă sunt acumulări mari de fum, spre deosebire de o cameră video normală, care ar fi inutilă în astfel de condiții. Camera poate repera fără probleme o persoană dintr-un spațiu, indiferent de densitatea fumului. De asemenea, poate măsura temperaturi în punctul în care ajunge fasciculul laser. Poate fi folosită inclusiv la căutări în câmp deschis sau în pădure, pe timp de noapte”, au precizat reprezentanții ISU Prahova.