Petre Apostol

Din a doua zi de Crăciun, echipa naţională de handbal masculin a României se va afla în Polonia, unde va participa la un turneu amical. Apoi, imediat după Anul Nou, tricolorii vor intra într-un cantonament de pregătire în Slovacia, în perioada 3-14 ianuarie 2019, care se va încheia cu alte meciuri de verificare.
Pe lista jucătorilor convocaţi de antrenorii Manuel Montoya şi Eliodor Voica se regăseşte şi un handbalist ploieştean, portarul Ionuţ Iancu. Format la Grupul Şcolar „1 Mai” Ploieşti (actuala secţie de handbal de la CSŞ Ploieşti), sub îndrumarea profesorului Ilie Coman, Ionuţ Iancu a revenit în acest sezon competiţional în campionatul României, după o experienţă de un an la Tatabanya, în Ungaria.
Acesta evoluează la AHC Dobrogea Sud Constanţa, echipă cu care se află pe locul al doilea în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 30 de puncte acumulate în 14 etape, fiind la patru puncte în urma primei clasate, CSM Bucureşti, care are un meci mai puţin disputat.
De menţionat că pe lista jucătorilor selecţionaţi pentru acţiunile echipei naţionale se află doi sportivi care au evoluat, în trecut, pentru formaţii din Ploieşti, Chike Onyejekwe fiind prezent în lotul grupării CSM Ploieşti, iar Viorel Fotache – la Uztel Ploieşti.

Lotul convocat de stafful tehnic este următorul:
lancu lonuţ Ciprian – AHC Dobrogea Sud Constanţa
Stănescu Tudor – Steaua Bucureşti
Onyejekwe Chike Osita – CSM Bucureşti
Negru Andrei Nicuşor – Dinamo Bucureşti
Thalmaier Roland – AHC Potaissa Turda
Nistor Ionuţ – AHC Dobrogea Sud Constanţa
Bujor Gabriel – AHC Dunărea Călăraşi
Szasz Andras – Dinamo Bucureşti
Rotaru Adrian Vlăduţ – CSM Bucureşti
Dumitriu Gabriel – AHC Dunărea Călăraşi
Bizău Octavian – Steaua Bucureşti
Csepreghi luliu Alexandru – CS Baia Mare
Căbuţ Călin Mihai – CS Baia Mare
Grigoraş Demis Cosmin – Tatabanya (Ungaria)
Hântaru Dragoş – AHC Dunărea Călăraşi
Fotache Viorel – AHC Dunărea Călăraşi
Sadoveac Marius – SCM Poli Timişoara
Racoţea Emil – Wisla Plock (Polonia)
Militaru Robert Mihai – CSM Bucureşti