Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, de care aparţine Secţia de anchetă a magistraţilor, pentru a fi audiat după denunţul depus de omul de afaceri contra fostului procuror-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax.
Printre altele, Dumitru Cârstea a precizat: „Mi-a spus că (Laura Codruţa Kovesi -n.r.) i-a cerut bani ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziţionare pentru a accede într-un post de procuror-şef“. Întrebat cum percepe familia, cum percep copiii toată această situație și, în consecință, cum e viața de familie în aceste condiții, Dumitru Cârstea a mai declarat: „Cumplită e un termen bun? Pe copii încerci să-i fereşti de televizor şi să le explici că nu are dreptate doamna Kovesi atunci când spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se că de fapt aceea care minte este doamna în cauză. După legile justiţiei, (Laura Codruţa Kovesi -n.r.) ar trebui să plătească”. La ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), întrebat și ce i-a spus Laura Codruţa Kovesi despre diverse dosare atunci când venea la ei acasă,
Dumitru Cârstea a răspuns: „Nu am vorbit niciodată de dosare”, potrivit Mediafax.
Şi Andreea Cosma s-a prezentat, marţi dimineaţă, la sediul Parchetului General, pentru a depune documente în cazul denunţului pe care l-a formulat omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, dosar în care este martoră. Tot marţi a fost audiat şi Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI şi eliberat condiţionat anul trecut.
În denunțul său, Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.
Procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi este Adina Florea, respinsă de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea DNA.