F. T.

Cum se face, cum nu se face, dar în zona de sud a Ploieștiului își fac veacul tot felul de indivizi dubioși, de zici că punctele cardinale ale orașului au suferit o mutație. Nu de alta, dar, dacă până în urmă cu vreo 15- 20 de ani, vestul era zona mai “sălbătică” a orașului, acum, în preajma Gării de Sud găsești tot felul de indivizi care de care mai dubioși sau dughene de care dai să fugi numai la vederea “produselor” expuse la vânzare.
Acesta este și motivul pentru care, luni, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, împreună cu oameni ai legii din Direcția Rutieră – IPJ Prahova, au efectuat o razie în zonă.
“Acțiunea a fost organizată în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt și înșelăciune, a identificării persoanelor care oferă spre vânzare telefoane mobile, a verificării legalității actelor de comerț cu băuturi alcoolice şi produse alimentare, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră”, se specifică într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
În contextul amintit, au fost legitimate 89 de persoane, au fost controlate 41 de autovehicule și au fost verificate opt societăți comerciale. Iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 46.000 de lei, fiind, totodată, confiscate bunuri alimentare și băuturi în valoare de aproximativ 1.000 de lei.
În plus, oamenii legii au depistat în incinta unui centru comercial trei bărbați care ofereau spre vânzare telefoane mobile “pe sub mână”. Acestea au fost confiscate, iar cei trei contravenienţi au fost amendați cu suma totală de 2.000 de lei.