F.T.

Ieri, polițiștii din Valea Călugărească, împreună cu specialiști ai Direcției de Operațiuni Speciale, au efectuat 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat. Descinderile au avut loc în municipiul Urziceni și în comuna Alexeni, din județul Ialomița.
Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 13 aprilie – 29 octombrie 2018, persoanele în cauză ar fi săvârșit 10 furturi din autovehicule în comuna Valea Călugărească și în localități învecinate acesteia”.
Cei vizaţi de către anchetatori ar fi urmărit autovehicule aparținând unor societăți comerciale – în speță firme de curierat – , ai căror conducători auto opreau la sediile a diferiți parteneri, pentru a efectua operațiuni comerciale (livrări de produse, plăți etc), moment în care sustrăgeau bani sau bunuri (telefoane mobile, laptopuri, portofele, genti etc) aflate în mașini.
Prejudiciul estimat de către anchetatorii prahoveni a fost estimat la suma de aproximativ 56.000 de lei.
Până aseară, la audieri urmau să fie aduse, cu mandat, 10 persoane, în vederea audierii și dispunerea de măsuri legale: continuarea cercetărilor cu suspecții în stare de libertate sau de reținere.