Petre Apostol

Fostă campioană naţională în urmă cu două sezoane, echipa de popice feminin Conpet Petrolul Ploieşti se află într-o perioadă de reconstrucţie, promovând în formaţia de senioare mai multe jucătoare de 18 ani şi chiar de 15 ani. De curând, gruparea ploieşteană a găzduit etapa a II-a din cadrul Cupei României, la care nu a reuşit să obţină decât locul al treilea, ultimul, practic, din competiţie.
Jucătoarele ploieştene au realizat, în total, 2865 de popice doborâte, în vreme ce prima poziţie a fost ocupată de Electromureş Romgaz Târgu Mureş, cu 3173 de popice doborâte, iar pe locul secund s-a situat Rapid Bucureşti, cu 2939 de popice doborâte.
Din echipa ploieşteană doar două jucătoare au depăşit 500 de popice doborâte, Luminiţa Dogaru (523 popice doborâte) şi Alice Vasile (507), cea din urmă fiind proaspăt campioană naţională la proba sprint la categoria U23.
Pentru Conpet Petrolul au mai evoluat Alexandra Popa (469 popice doborâte), Daniela Lăcătuşu (463 p.d.), Cristina Ioniţă/Crina Torcătoru (452 p.d.), Mihaela Dumitru/Daria Dobre (451 p.d.).
Cel mai mare punctaj realizat la etapa disputată la Ploieşti a fost stabilit de una dintre cele două jucătoare din Ungaria prezente în lotul echipei Electromureş, Anita Mehesz, care a încheiat cu 545 de popice doborâte.
De menţionat şi faptul că liderele echipei Rapid Bucureşti sunt jucătoare prahovene, formate la Petrolul Băicoi (grupare desfiinţată, între timp), anume Ştefania Şchiopescu (522 popice doborâte) şi Andreea Băicoianu (505 p.d.).
În clasamentul general al Cupei României, la jumătatea sezonului (sunt programate patru etape), Electromureş Romgaz Târgu Mureş se află în fruntea ierarhiei, cu maximum de puncte (6), în vreme ce Conpet Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti se găsesc la egalitate de puncte, cu câte trei puncte fiecare.