V. Stoica

Un spațiu special creat pentru copiii diagnosticați cu autism va fi deschis, în această după-amiază, de la ora 16.30, în incinta Casei Tineretului din Câmpina.
Centrul inaugurat astăzi este o inițiativă a Asociației “Glasul Autismului”, în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal, și va găzdui, începând din această lună, sesiuni de terapie 3 C (Conștientizare, Coordonare, Concentrare), terapie de grup (socializare), kinetoterapie și activități de pregătire pentru școală adresate copiilor cu tulburări în spectrul autist.
Activitățile se vor desfășura în spațiul închiriat în incinta Casei Tineretului, la etajul 2, Camera 208. Spațiul centrului a fost renovat cu fonduri strânse în cadrul competiției Câmpina Open MTB – Race for Autism, iar mobilierul centrului va fi asigurat cu sprijinul unei importante fabrici de mobilă din județul Prahova.
La amenajarea centrului au contribuit artista plastică Ștefania Stroe și alți donatori privați care au donat consumabile și jucării necesare activităților zilnice.
În data de 9 septembrie 2018, a avut loc a VII-a ediție a competiției “Câmpina Open MTB – Race for Autism”, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal, competiție care se adresează celor care practică la nivel de amatori sau avansați ciclismul, participând persoane din Câmpina, Prahova, București și alte zone apropiate, indiferent de vârstă sau sex.
Toate fondurile obținute din taxele de participare la aceste competiții sunt folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist. Fondurile s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiale de lucru pentru Centrul de zi „Sf. Filofteia“ și familiile beneficiare ale centrului și cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă care au vizat integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist în învățământ. Din aceeași sumă au fost livrate programe de pregătire pentru echipa Centrului Sf. Filofteia, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu tulburări din spectrul autist și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli.
Anul acesta, fondurile au mers către acest Centru de terapie care se deschide astăzi la Casa Tineretului din Câmpina.